< Terug naar overzicht

Duizendpoot zoekt parttime baan

Thuis werken is praktisch, maar heeft ook nadelen, zoals het ontbreken van collega’s. Teamwerk vind ik leuk, dus heb ik altijd vrijwilligerswerk gedaan. Eerst bij een jongerencentrum, later bij podium Worm, Waterfront, de redactie van striptijdschrift Zone 5300, het Zone 5300 Agentschap en Stichting de Bomenridders. Zo deed ik ervaring op met publiciteit voor evenementen, ontwerpen van posters en flyers, persberichten en recensies schrijven, Facebookpages onderhouden, teksten redigeren, notuleren, workshops organiseren, deelnemers daarvoor werven, bemiddelen tussen opdrachtgevers en tekenaars, offertes opstellen en tal van andere klusjes. Nuttig en leuk werk, maar veelal onbetaald.

Na 20 jaar freelancen is het tijd voor iets nieuws: ik wil graag mijn communicatie-ervaring en creativiteit in gaan zetten bij een bureau, redactie of andere organisatie. Maar dan betaald, op parttime basis, in Rotterdam. Ik ben het beste op mijn plek met een breed takenpakket, flexibel in te vullen met wat op dat moment nodig is. Ik heb natuurlijk het meeste affiniteit met de grafische sector, maar ook kunst & cultuur, natuur, milieu, welzijn en plaatselijke politiek vind ik interessant.

Wat zou ik zoal kunnen doen?
Website onderhouden (Wordpress, Expression Engine).
Beeldbewerking in Photoshop. Maken van cartoons, illustraties, pictogrammen, flyers, posters en logo’s.

Teksten redigeren, persberichten schrijven. Post halen en brengen, mailings verzorgen.
E-mails beantwoorden, telefoon aannemen.
Facebookpage onderhouden (doe ik nu voor Zone 5300, Stichting De Bomenridders, Beroepsvereniging Nederlandse Stripmakers).
Twitter accounts beheren via Hootsuite (doe ik nu voor Zone 5300 en Stichting De Bomenridders).
Ook ervaring met Pinterest en Google+.
Bonus: ongevraagd muzikaal advies in de vorm van nieuwe cd’s in de speler.