< Terug naar overzicht

Actielogo & visitekaartje voor De Bomenridders

De Bomenridders komen op voor de Rotterdamse stadsbomen. Ik maakte hun visitekaartje en breng hun werk via social media onder de aandacht.  Omdat de kapvergunning afgeschaft dreigt te worden is er werk aan de winkel! Het is begrijpelijk dat de kosten van een kapvergunning met 738 euro te hoog zijn. Maak die dan goedkoper door efficiënter te werken in plaats van de boom met de kapvergunning weg te gooien. Alleen monumentale bomen zullen nog beschermd zijn. Kaalslag ligt op de loer, al denken D66, VVD, CDA en PvdA dat het zo’n vaart niet zal lopen.

Op 6 februari was ik bij de commissievergadering fysieke buitenruimte op het stadhuis. Daar spraken diverse groengezinde partijen hun zorgen uit over de geplande afschaffing van de kapvergunning voor zowel particuliere als gemeentelijke bomen. Vervolgens gaven de politieke partijen hun mening en stelden vragen aan de verantwoordelijke wethouder Alexandra van Huffelen. Zeer interessant om dat eens van dichtbij mee te maken!

Op Facebook heb ik een actiepagina gemaakt om in de hele regio Rijnmond mensen met een groen hart te mobiliseren. Want ook in buurgemeenten als Spijkenisse en Capelle dreigt de inspraak voor burgers uitgehold te worden. Als u niet weet dat er plannen zijn om bomen in uw straat te kappen, kunt u immers ook niet op tijd bezwaar maken. Volg het laatste nieuws (ook over bomenzaken elders in NL) via @DeBomenridders.