< Terug naar overzicht

Zwerfvuilvrij Heeze-Leende

Zwerfvuil op straat, in bermen en in de natuur. Heb jij er ook zo genoeg van? Raap dan mee. In je eentje of gezellig met een groepje, op de fiets of wandelend. Af en toe of heel regelmatig, alle beetjes helpen. De gemeentereiniging doet z’n best, maar er valt gewoon niet tegenop te vegen.
Wil je mee doen, in contact komen met rapers in jouw buurt of op de hoogte blijven? Stuur een berichtje naar met: de straat waar je woont en of je eventueel samen met anderen wilt rapen. Er komt binnenkort ook een Facebookgroep. 
Er is ook een site voor de niet-facebookers:
https://zwerfvuilvrij-heeze-leende.jimdofree.com/

Natuurlijk moet het probleem bij de bron worden aangepakt: de rommelmakers aanspreken op hun gedrag. Opvoeders en scholen hebben hier een flinke klus aan. Gelukkig worden er op basisscholen in Heeze-Leende zwerfvuillessen gegeven en ook op enkele middelbare scholen in de buurt. Tegelijk zal rapen voorlopig nodig zijn om onze gemeente schoner te krijgen.
Dit project is in de opstartfase. We moeten o.a. nog uitzoeken waar afval dat niet in de pmd-zakken mag, ingeleverd kan worden in onze dorpskernen. 
Meedenkers zijn welkom!