< Terug naar overzicht

Zone 5300 speciale editie!

Op 6 april zal de nieuwe editie op kantoor bezorgd worden, zodat die een paar dagen later in de schappen zal liggen. Op de cd staan 19 liedjes, waaronder vele verrassingen. Veel mensen weten inmiddels wel dat hoofdredacteur Tonio van Vugt jaren in The Lost Lovers gitaar speelde. Maar dat Wasco vroeger muziek maakte weet bijna niemand. Het zelfde geldt voor mijzelf: van 1988 tot pakweg 1992 zong en speelde ik basgitaar in het alternatieve noisepopbandje Killgore Trout. We oefenden in jongerensoos Het Web in Oudewater. Nadat de band door tijdgebrek, verhuizingen en meningsverschillen (what’s new) uit elkaar viel, ging ik solo verder. In 1998 nam ik de cd Sophomore op met folky gitaarliedjes die qua stijl ergens tussen mijn heldinnen Joni Mitchell, Kristin Hersh en PJ Harvey in zat. Daarvan is op de verzamel-cd “I wanna be your cat” te horen.

Ook zijn liedjes te horen van onder andere De Straaljagers (met Barbara Stok), De Sufgerukte Wallies (met Berend Vonk), Crawatte (met Roel Venderbosch), The Dorktones (met Pieter Dorrenboom),  Djanko, Phlit en Kang (met Kim Duchateau), Jan Vriends, The Red Rum Orchestra (met Peter Moerenhout), d!o en Hospital Bombers.

In deze Zone editie staat ook een nieuwe strip van mijn hand: Tinnitus (over gehoorbeschadiging) en natuurlijk weer een paar muziekrecensies.