< Terug naar overzicht

Kunst Weekend Charlois

Met een beetje geluk zal mijn nieuwe boek vlak voor het KWC klaar zijn, zodat bezoekers het meteen kunnen bekijken.

De officiële opening van Het Kunstweekend Charlois is op vrijdag 28 mei om 17:00 uur in A-Locatie, Wolphaertsbocht 51-55. Daarna gaat het openingsprogramma verder bij:  Studio Pompstraat (19:00 uur); W Lf_rt Project Space[s] (20:00 uur); Galerie Gallery (21:00 uur) en Atelier Tarwewijk/ Kunstelevator (21:00 uur). 

Kunstroute en open ateliers
Individueel of onder begeleiding van een gids kan het publiek op 29 en 30 mei tussen 10:00 - 17:00 uur het werk van in Charlois gevestigde kunstenaars bekijken op tientallen locaties. Hier is een plattegrond en meer informatie te vinden over tours, deelnemende ateliers, galeries en (tijdelijke) presentatieruimten.


Ontdek QI met historici
Het QI (Quarantaine Inrichting) -terrein op Heijplaat met zijn historische gebouwen, is een bijzondere plek midden in de haven. Op zaterdag- en zondagmiddag, tussen 13.00 en 17.00 uur, leiden Astrid Karbaat en Paul van de Laar hier bezoekers rond. 

Fietsexcursies 
De fietsroutes ‘De Polder van Charlois´ en ‘Het verdwenen dorp De Heij’ o.l.v. architect Gert Jacob van de Graaf lopen langs nog overgebleven dijken van de polder Charlois en langs de oude dijk tussen Charlois en Pernis waar ooit het dorpje De Heij en het riviertje de Koedood lagen. Deelname is gratis, maximaal 15 personen per excursie, aanmelden via . 


Art Plaats: workshops voor kinderen
Je kleding of schoenen opleuken, zelf een muziekinstrument maken, portrettekenen, een videoperformance maken, of op ontdekkingsreis gaan… Kinderen kunnen zich op zaterdagmiddag creatief uitleven bij de workshops van Art Plaats. Deelname is gratis, aanmelden via . 

Wandeling langs buitenkunst
In en rondom de middeleeuwse dorpskern van Oud-Charlois zijn maarliefst achtentwintig kunstwerken in de buitenruimte gerealiseerd. De ervaren stadsgids Joke-Minke Arendz neemt u zaterdag en zondag mee langs deze kunstwerken tijdens een 2 uur durende wandeling. Aanmelden is noodzakelijk en kan door een mailtje te sturen naar of te bellen met 010 - 4955594. 


BBQ en EARS UP op zaterdagavond. 
Voor alle deelnemers, vrienden en bezoekers van Het Kunstweekend Charlois is er op zaterdag 29 mei tussen 17:00 en 20:00 uur een BBQ bij het paviljoen De Kas in de binnentuin van ´t O-tje. Vanaf 20:00 uur gaat het eclectische en eigenzinnige muziekprogramma EARS UP van start bij stichting B.a.d. Daar spelen onder andere Harry Merry & the Must, Coolhaven en Danielle Lemaire. Kijk op de website www.kunstweekendcharlois.nl voor meer informatie over het programma en de deelnemende kunstenaars.


OOK TE ZIEN OP 29 EN 30 MEI OP HEIJPLAAT, CHARLOIS: Atelier Van Lieshout - Infernopolis in de Onderzeebootloods Museum Boijmans Van Beuningen organiseert - los van Het Kunstweekend Charlois - de tentoonstelling Infernopolis van Atelier Van Lieshout.  De onderzeebootloods op Heijplaat is de locatie van een tentoonstelling die is samengesteld uit bestaande en recent vervaardigde werken van Atelier van Lieshout. 

Combineer uw bezoek aan Het Kunstweekend Charlois met Infernopolis of andersom. Kijk op http://www.onderzeebootloods.nl voor meer informatie.

Het logo dat voor dit weekend was gemaakt is helaas slecht leesbaar. De bij als symbool voor kruisbestuiving tussen de verschillende kunsten is ook nogal oubollig en vergezocht. Hopelijk wordt over twee jaar bij de volgende editie een beter logo bedacht. Ik doe graag mee aan de pitch!