< Terug naar overzicht

Cartoon voor werving donateurs

Stichting de Bomenridders komt op voor behoud van bomen en ander groen in Rotterdam. Zij proberen bomenkap zo veel mogelijk te beperken door met gemeentelijke partijen in gesprek te gaan en alternatieven voor kap te onderzoeken. Ook ondersteunen ze mensen die bezwaar willen maken tegen het verdwijnen van bomen in hun straat. Via social media, persberichten en een website verspreiden ze dagelijks informatie over geplande bomenkap, afgewisseld met stukjes natuureducatie, bomenkwisjes of ludieke cartoons.
Om dat werk goed te kunnen blijven doen, hebben ze donateurs nodig (de enige bron van inkomsten). Al vanaf €7,50 per jaar ben je vriend van de Rotterdamse stadsbomen en help je mee met het behoud van onze stadsnatuur.

Waar worden giften dan aan besteed?
- Inhuren van professionals voor natuureducatie-projecten, juridische ondersteuning, onderhoud van de website en kantoorkosten.
- Bezwaar maken tegen bomenkap is niet gratis. Soms moet er een voorlopige voorziening betaald worden aan de rechtbank (€ 328,- per keer) om te voorkomen dat de bomen al gekapt worden terwijl de bezwaarprocedure nog loopt (ja, dat mag tegenwoordig).
Donateurs krijgen elke jaar een jaarverslag toegestuurd, liefst digitaal natuurlijk, maar op papier kan ook. Hoe je donateur kunt worden lees je op:
http://www.debomenridders.nl/donateu/